Archives : Eylül-2014

ESKİMOLAR NEREDEN GELDİ? Bilimsel nitelikte çalışmalar, Eskimolar’ın bir tür Kuzey Amerikalı Kızılderili soyundan geldiğini belirtmektedir. Her ne kadar Moğol tipinde bir görünüşleri varsa da, aynı görünüşte yerlilere Kuzey ve Güney Amerikanın başka bölgelerinde de rastlanmaktadır. Kızılderililerin geri kalan diğer bütün boyları gibi, Eskimolar da aslında Asya kökenlidir. Başka türlü söylemek gerekirse, bütün Kızılderililer gibi onlar ..

Read more

KIRGIZLAR KİMDİR? Sovyetler Birliğini meydana getiren 15 Sovyet Cumhuriyetinden biri olan Kırgızistan’da yaşayan Kırgızlar en eski Türk boylarından biridir. Sovyetler Sosyalist Cumhuriyetler Birliğinin 1991 yılında dağılmasıyla bağımsızlığına kavuşmuştur. Bugün nüfusu 2 milyon altmış üç bin olan Kırgızistan’ın başkenti Pişpek (Frunze) dir. Kırgızlar müslüman olup, sağ ve sol adları ile iki büyük guruba ayrılırlar. Çiftçilik,halıcılık ve ..

Read more

KADINLARIN NiÇiN SAKALI YOKTUR? Kuşların karakteristik özelliği tüyleri olduğu gibi, memelilerin de kılları vardır. Memeliler gurubuna giren canlılarda bu kılların varlığı muhtelif nedenlerle açıklanmaktadır. Kılların en yoğun ölçüde bulunduğu, saç adını verdiğimiz bir nevi örtüyü meydana getirdiği yer başımızdır. Saçın en önemli rolü, başımızın sıcaklığını korumasıdır. Ancak burada sıcaklık derken belirli bir ısı kastedilmiştir. Saç ..

Read more

MARİHUANA NEDİR? Gazetelerde sık sık okuruz. Marihuana kullanmak veya üzerinde bu maddeyi bulundurmak suçuyla bazı kimseler tutuklanır, ağır cezalara çarpılırlar. Ceza Kanununun uyuşturucu maddelere ilişkin bölümü, bu maddenin kullanılmasını ve ticaretini yasaklamıştır. Marihuana “kenevir” bitkisinden elde edilir. Belirli niteliklerine rağmen, tıp dalında kullanılan bir ilaç sayılamaz. Klasik anlamda bir narkotik maddedir. Tütünle sarılarak sigara halinde, ..

Read more